Platuglerne springer ud

Uhæderlige håndværkere og plattenslagere dukker op i takt med forårets blomster. Nordjyllands Politi advarer mod svindlerne

Onsdag eftermiddag bortviste Nordjyllands Politi to rumænske mænd, der forsøgte at sælge falske guldvarer til kunderne foran Fakta i Vodskov. De to mænd optrådte meget anmassende overfor kunderne, og de havde selvsagt ikke tilladelse til at sælge varer foran butikken.

Vagtchefen ved Nordjyllands Politi Frank Liltorp siger til TV2/Nord, at det eneste Politiet kan gøre er at bortvise svindlerne, da det er svært at samle beviser, der kan bruges mod dem. Han opfordrer borgerne til at afvise svindlerne og til ikke at begynde at tale med dem.

Samme metode anbefaler han, at man bruger overfor de engelske håndværkere, der i øjeblikket turnerer i det nordjyske. De engelske håndværkere kører rundt i to hvide Ford Transit varebiler og stemmer dørklokker for at finde arbejde, men tilbuddet er langt fra så godt som det lyder.

For nylig fortalte en kvinde fra Hjørring til TV2/Nord, hvordan håndværkerne havde efterladt et dårligt, og halvt udført stykke arbejde. I øjeblikket bor nogle af dem på en campingplads ved Aars, så det er nærliggende, at de vil forsøge at finde arbejde i det område. TV2/Nord har dog modtaget en henvendelse om, at de også har forsøgt at finde arbejde i Gymnasieparken i Aalborg.