LIGE NU:

Plejere: FOA er dårlige forhandlere

Når plejepersonale fra store dele af Nordjylland i morgen nedlægger arbejdet for at demonstrere, så er det ikke kun i utilfredshed med arbejdsgiverne. Også fagforeningen FOA får skylden for at plejepersonalet er ringere lønnet end ufaglærte i det private

I en villa i Nørresundby bliver morgendagens demonstration planlagt. Mere end 1000 plejere fra hele Nordjylland ventes at deltage. Plejepersonalets egen fagforening FOA står også for skud.

- De har ikke gjort det godt nok til overenskomstforhandlingerne tidligere, siger talsmand fra aktionsgruppen Lars Eriksen.

I 2003 lykkedes det FOA ligefrem at forhandle en lønnedgang på cirka 1400 kroner om måneden hjem til de medlemmer der har aften- og nattearbejde. Men FOA synes, det er helt urimeligt at plejepersonalet hiver det eksempel frem nu.

- Jeg troede, vi var kommet videre. Ved den seneste overenskomstforhandling i 2005 fik vi lønnen forhandlet op igen så godt og vel. Ordningen fungerer faktisk ret godt i dag, siger Kristian Gaardsø, der er sektorformand for FOA i Aalborg.

En social- og sundhedshjælper med ni års erfaring tjener i dag 15.684 kroner om måneden i grundløn.

- Demonstrationen i morgen er et vink med en vognstang til om, at FOA skal oppe sige til overenskomstforhandlingerne til april og forhandle nogle ordentlige arbejds- og løn forhold hjem til os, siger Lars Eriksen.