Pointtab på tvivlsomt straffe

Foto: Allan Storkborg

Kun fire minutter før tid fik Silkeborg udlignet AaBs 1-0-føring i premierekampen i Superligaen.

Et sent straffespark forhindrede lørdag AaB i at få en perfekt begyndelse på foråret i Superligaen i fodbold.

Silkeborgs indskiftede Rajko Lekic udlignede fire minutter før tid til slutresultatet 1-1 i Aalborg, da han udnyttede et omdiskuteret straffespark, som AaB's Michael Lumb begik.

Dermed var Jeppe Curths flotte mål i første halvleg ikke nok til at give AaB sejren, og holdet er fortsat sidst i Superligaen med 17 point. Silkeborg har 23 point på syvendepladsen.

AaB, der har været meget aktive på transfermarkedet i vinter, havde for første gang siden 2007 Rasmus Würtz og hjemvendte Thomas Augustinussen sammen på den centrale midtbane.

Lejesvendene og debutanterne Michael Lumb og Morten "Duncan" Rasmussen agerede henholdsvis venstre back og angriber for AaB. Begge gav løfter om et godt forår i Superligaen, efter at de har været bænkevarmere i deres udenlandske klubber.

Aalborg-holdet, som vandt næsten samtlige træningskampe hen over vinteren, dominerede stort i første halvleg. AaB'erne var bevægelige og satte sig fysisk på Silkeborg fra kampens begyndelse. Det gav bonus efter 20 minutter.

Højrebacken Kasper Bøgelund afleverede frem til angriberen Jeppe Curth, som udnyttede den manglende Silkeborg-markering til at tæmme bolden og banke den op i nettaget med et utageligt skud.

Senere i halvlegen ramte unge Mathias Wichmann stolpen for AaB.

Anden halvleg var knapt kommet i gang, før den veloplagte Morten "Duncan" Rasmussen rykkede sig fri og skød bolden i sidenettet.

Chancen blev dog ikke symptomatisk for halvlegens forløb. Silkeborg fik presset spillet længere frem på banen, mens AaB havde svært ved at levere det samme flydende spil som i de første 45 minutter.

Som ventet blev afslutningen en nervøs affære set med AaB-øjne. Sportsdirektør Lynge Jakobsen skuttede sig fra sin stående plads på tribunen, og til sidst måtte han og de øvrige tilskuere sluge den meget uvelkomne udligning.

/ritzau/

Forsiden lige nu