Foto: Iben Hedemann

Politi: Fremmed mand kontaktede unge drenge

Ubehagelige oplevelser på de sociale medier på internettet har fået Rebild Kommune til at sende en besked til alle forældre til børn i kommunens 0.-10. klasse. Det fortæller DR Nordjylland.

Ubehagelige oplevelser på de sociale medier på internettet har fået Rebild Kommune til at sende en besked til alle forældre til børn i kommunens 0.-10. klasse. Det fortæller DR Nordjylland.

En mand på 30-35 år har kontaktet en gruppe drenge på 12-13 år - og det har fået alarmklokkerne til at ringe hos flere forældre.

- Forældrene tænkte, at det så en lille smule underligt ud, og da flere af dem fik snakket sammen, kunne de godt se, at den var helt gal. Hvad laver en 30-35-årig mand sammen med 12-13-årige drenge?, fortæller politibetjent Kim Hoe fra Støvring Politi.

Forældrene talte sammen og ringede rundt til hinanden, og kontaktede så i går politiet.

- Vi begyndte i går at undersøge, hvad der egentlig er foregået på nettet og telefonerne, og hvorfor gør han, som han gør. Der er ikke foregået noget ulovligt endnu, men det er stærkt bekymrende, at en 30-35-årig mand er i en eller anden fælles gruppe med drenge på 12-13 år, siger den lokale politibetjent.

Han roser forældrene for at have reageret på den helt rigtige måde.

- De har sammen siddet og kigget - det er ikke den enkelte forældre, men det er forældrenetværket, som kontakter hinanden. De er ikke bange for at kontakte andre forældre og sige: "Nu skal du høre - din dreng er med i den og den gruppe. Er du klar over det?" Og når forældrene bliver opmærksomme på det, så bliver de sammen enige om, at det her er bekymrende, så der skal vi gå til politiet, fortæller Kim Hoe.

Skoleinspektøren på Bavnebakkeskolen i Støvring blev informeret om sagen, og han tog kontakt til Rebild Kommune, som i går sendte en meddelelse rundt til alle forældre. Her bliver de bedt om at tale med deres børn om de sociale medier. Også elever fra Øster Hornum Skole er blevet kontaktet af manden.

Lokalbetjent Kim Hoe skal nu til at gennemgå beskederne fra den 30-35-årige mand for at beslutte, om der er nok til at rejse en sag mod ham.