Politi skal sikre tidsplanen for Østerild

En rydning i Østerild skal i gang nu, understreger Naturstyrelsen, der har bedt om politiets hjælp.

Naturstyrelsen har nu bedt om politiets hjælp, så man kan gå i gang med at fælde de første 12 hektar plantage i Østerild i Thy i denne uge. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse onsdag morgen. Heri understreges nødvendigheden af at opfylde tidsplanen bag verdens største testcenter for vindmøller.

30-40 aktivister har slået lejr i plantagen for at protestere mod etableringen af testcentret. Såvel lørdag som mandag morgen måtte Naturstyrelsen opgive at få gang i træfældningen på grund af aktivisternes blokade.

- Hvis projektet udskydes yderligere, vil Miljøministeriet hverken leve op til sine kontraktlige forpligtelser med vindmølleindustrien eller handle i overensstemmelse med lovgrundlaget, hedder det i pressemeddelelsen.

Loven om anlægsprojektet er vedtaget af et bredt politisk flertal, og Danmarks Tekniske Universitet har tilkendegivet, at det er af afgørende betydning for at opfylde tidsplanen, at en rydning af de 12 første hektar klitplantage sker inden den 1. august.

Men Danmarks Naturfredningsforening har klaget til EU-Kommissionen, og en gruppe borgere har lagt sag an ved danske domstole - i begge tilfælde med påstand om, at projektet blandt andet ikke er i overensstemmelse med EU's habitatdirektiv.

Naturstyrelsens chefjurist Oluf Engberg understreger, at "der ikke ses et fortilfælde, hvor et stort offentligt anlægsprojekt er standset alene fordi, der er modtaget klager":

- Det står enhver frit for, at klage til Kommissionen eller anlægge sag ved domstolene, siger han.

- Der er ikke i forbindelse med de to sager kommet noget frem af betydning, som ikke også er indgået i forbindelse med forberedelsen og vedtagelsen af anlægsloven, siger Oluf Engberg.

Onsdag morgen åndede alt endnu fred og idyl blandt aktionisterne i plantagen, fortæller deres talsmand, Tom Vilmer.

- Vi har fået lov af to naboer her til at færdes på deres grunde. Så kan vi lige hoppe over hegnet, hvis det bliver nødvendigt, siger Tom Vilmer.

/Ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland