Foto: Henrik Rasmussen, TV 2 Nyhederne

Politi tweeter fra bagsædet

Lige før jul begyndte Nordjyllands Politi at informere borgerne med såkaldte "tweets". Her i weekenden er man så gået et skridt videre i brugen af informationsnetværket Twitter.

Når de nordjyske politi-patruljer fredag 1. februar og lørdag den 2. februar møder til nat-tjeneste, så vil der på udvalgte udrykninger sidde en medarbejder med på bagsædet bevæbnet med en smartphone. På Twitter vil politiet sende små korte beskeder om patruljernes oplevelser ud.

Politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau, linjechef for beredskabet, er glad for de Twitter-erfaringer, som der indtil videre er indhøstet.

- Mediet er helt nyt, så vi føler os frem, og vi høster mange nye erfaringer. Det, vi kan konstatere allerede nu, er, at vi kan bruge Twitter til flere forskellige ting. Derfor prøver vi nu også at tweete fra en patrulje, siger Marianne Vestergaard-Lau til TV2/NORD.

Politiinspektøren nævner som eksempler, at politiet kan udsende efterlysninger af gerningsmænd, advarsler, trafikmeldinger og gode råd til borgerne via Twitter.

- Twitter er et hurtigt medie, der gør, at vi kan sende beskederne nu og her, mens de er aktuelle, fx meldinger om glat føre eller som her fra patruljer, tilføjer Marianne Vestergaard-Lau,

Politiinspektøren forklarer, at Nordjyllands Politi ikke opfatter Twitter som et alternativ til eksisterende medier, men derimod som et spændende supplement.

Hun understreger, at politiet ikke modtager tip og anmeldelser via Twitter. Det skal ske via 114, www.politi.dk eller ved personlig henvendelse. Ved akut brug for politiets hjælp er nummeret 112.

SE TV2/NORD SØNDAG KL. 19:30