Politi vil i dialog under fodboldkamp

Når AaB på søndag møder FCK, er Nordjyllands Politi med for at sikre, at det går fredeligt for sig. Såkaldte dialogbetjente vil være omdrejningspunktet for politiets indsats, ligesom også Twitter vil være blandt ordensmagtens værktøjer til at opretholde ro og orden.

Politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau, der har det overordnede ansvar for Nordjyllands Politis samlede indsats på dagen, oplyser, at politiet vil være massivt til stede under fodboldkampen - både før, under og efter kampen.

- Men vi holder for os selv, hvor mange betjente vi præcist har på arbejde på søndag, siger Marianne Vestergaard-Lau.

Politiinspektøren forklarer dog, at kernen i politiets indsats er dialogbetjentene. Det er politifolk, der er klædt i gule refleksveste og derfor lette at genkende i gadebilledet. Disse betjente skal sikre, at indsatsen over for fodboldtilhængere er baseret på dialog og respekt.

- Vores dialogbetjente møder fx fansene på banegården, og de giver gode råd og anvisninger til byens gæster, men de skrider naturligvis ind, hvis der er nogen, der bryder loven, siger politiinspektøren.

Desuden vil politiet bruge det sociale medie Twitter og derfra sende beskeder ud til både fodboldfans og borgerne i Aalborg, så offentligheden kan holde sig opdateret om situationen før, under og efter kampen.

- Vi har tidligere betjent os af Twitter med succes, så vi forventer, at mediet igen kan bidrage til det, der er vores fornemmeste opgave på søndag: nemlig at være synlige, skabe tryghed og forebygge uro, siger Marianne Vestergaard-Lau.

Fodboldkampen fløjtes i gang kl. 1900, og politiet vil begynde at tweete fra sidst på eftermiddagen og i et par timer efter kampens afslutning.

Politiet på Twitter

Du kan følge Nordjyllands Politi på Twitter her

Seneste nyt

fra Nordjylland