Foto: Jens Skriver Steffensen

Politiet advarer: De nordjyske veje er meget glatte

Vinterlige byger og kolde veje har gjort landsdelen meget glat. Nordjyllands Politi advarer bilister, der skal ud at køre onsdag morgen.

En opvarmet garage er en luksus, der kan forhindre den måske mest irriterende følgevirkning af frost og is. Men ikke den farligste.

Mens de heldige derfor kan slippe for at skrabe forruder onsdag morgen, gælder det for alle, at de skal køre forsigtigt og være opmærksomme på at vejene i hele Nordjylland kan være meget glatte.

- Vi har haft det første glatføreuheld, og vi bliver ikke overraskede, hvis der kommer flere, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Bent Højgaard klokken 06.10.

- Det skete klokken 05.35 på Hirtshalsmotorvejen hvor en bil kørte af vejen. Der skete heldigvis ikke personskade, siger vagtchefen.

For den almindelige nordjyde kan tankerne, når man ser og mærker det glatte føre hurtigt blive ført hen på isslag, men rent teknisk er det ikke tilfældet, siger vagthavende meteorolog ved DMI Mogens Rønnebek.

- Det er en kombination af vinterlige byger med både regn, slud og sne, som er drevet ind over Nordjylland og så kolde veje, der har gjort at nedbøren er frosset ganske hurtigt, siger han.

- Så man kan i højere grad tale om is-lag end is-slag, siger han.

Vejdirektoratet har natten og morgenen igennem saltet på de nordjyske veje.