LIGE NU:

Politiet advarer om fupmails: Svindlere presser penge ud af nordjyder

Nordjyllands Politi har de seneste dage modtaget adskillige anmeldelser fra borgere, der er blevet truet via mail. Men efter politiets vurdering er der tale om svindel.

Flere og flere nordjyder modtager i disse dage ubehagelige mails fra ukendte afsendere, som forsøger at afpresse modtageren. I mailen påstår en engelskrivende afsender, at modtageren har været inde på en hjemmeside med erotisk indhold, og at afsenderen via borgerens webcam har optaget en video af borgeren, mens man besøgte hjemmesiden.

Og til sidst truer afsenderen så med at offentliggøre eller dele videoen med borgerens kontaktpersoner, med mindre man indbetaler flere tusinde amerikanske dollars i Bitcoins. 

Men ifølge Nordjyllands Politi og politikommissær Søren Jensen er der tale om fupmails - også selv om mailsene i nogle tilfælde indeholder oplysninger om adgangskoder, som borgeren enten bruger eller tidligere har brugt.

- Det er Nordjyllands Politis opfattelse, at det drejer sig om udenlandske afsendere, som enten har fundet eller købt sig til borgerens mailadresse og passwords på lækkede lister på internettet. Afsenderne har de seneste måneder sendt disse mails ud til tilfældige mailadresser i hele Danmark i håb om, at nogle bliver bange og betaler, siger politikommissær Søren Jensen.

Svindel og humbug

Nordjyllands Politi og NC 3 Nationalt Cybercrime Center har til dato ikke konstateret eller modtaget nogen anmeldelser om, at disse videoer rent faktisk eksisterer eller er blevet delt.

quote Vi skønner derfor, at indholdet i mailen med største sandsynlighed er svindel og humbug.

Søren Jensen, Nordjyllands Politi

- Vi skønner derfor, at indholdet i mailen med største sandsynlighed er svindel og humbug, fastslår politikommissær Søren Jensen.

Derfor anbefaler Nordjyllands Politi, at disse mails ignoreres og slettes. Samtidig er det en god idé at opdatere antivirus-programmet på din computer og at opdatere dine adgangskoder, så du ikke bruger den samme til alle dine forskellige konti på nettet.

Og har man alligevel mistanke om, at der rent faktisk eksisterer en kompromitterende video, skal man med det samme kontakte Nordjyllands Politi, siger politikommissær Søren Jensen. 

 

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

20030213-141027-L_11Mb

Ny lovgivning på vej til asbestofre: Naboer til eternitfabrik får mulighed for erstatning

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

Til forsiden

Til forsiden