Politiet advarer om tricktyve og hjemmerøvere

I Thy og Mors området har der været tricktyve, der henvender sig til ældre i deres hjem.

Politiet advarer om tricktyve i det nordvestlige hjørne af regionen, som går målrettet efter ældre borgere. Ikke mindre end syv gange var der tricktyve på spil hos ældreborgere i Midt og Vestjyllands Politikreds. Det skriver TV MIDTVEST.

Der var fredag eftermiddag og aften mange tricktyverier i Midt og Vestjylland. Først var den galt i Struer og herefter Hurup, hvor gerningsmænd under påskud af at sælge julekort, forsøgte at få adgang til to ældres boliger.

- Tyvene har fået de ældre til at lukke op under påskud af at ville sælge julekort eller låne toilettet, forklarer Jens Claumarch, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Tyvene spørger også om at låne toilettet, der blev brugt til at få de ældre til at lukke døren op. En 72-årig beboer i Balling oplevede at blive holdt op og blev også holdt foran øjnene, mens en af gerningsmændene gennemsøgte lejligheden for værdier.

-Medmindre det er folk man kender eller plejehjemspersonale, så skal man ikke ukritisk lukke op ved dørtelefonen eller døren, siger vagtchef Jens Claumarch, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Blot tre kvarter efter tyveriet i Balling, var endnu en formodet tricktyv på spil i Nykøbing, hvor han opsøgte en 82-årig kvinde.

Den ældre kvinde blev kontaktet af en yngre, udenlandsk mand, der bad om at låne et toilet. Han stormede forbi hende og ind i hendes hjem.

Politiet har en formodning om, at det er de samme gerningsmænd, der har været på spil.

- De har været ret mobile de her tyve. På kort tid har de været i gang i Struer, Hurup, Balling og på Mors, fortæller Jens Claumarch.

Derfor beder politiet ældre i hele landsdelen om at være på vagt.

Som udgangspunkt leder politiet efter 3 mænd, der formegentlig er fra Østeuropa:

Den ene beskrives som 40-45 år 185 cm. høj, kraftig af bygning og med kort lyst hår.

Den anden beskrives som mellem 18 og 19 år og bar en blå jakke.

Den tredje beskrives som 40-45, tykhovedet og 165 cm. høj.

Her til formiddag er politiet på jagt efter de formodede gerningsmænd.

-Vi har fået flere tip om udenlandske biler, som vi følger op på her til formiddag. Derudover har vi noget videoovervågning, som vi skal have kigget igennem, fortæller Jens Claumarch.

Indtil da opfordrer politiet især ældre borgere til at udvise påpasselighed

Forsiden lige nu