LIGE NU:

Politiet flygter

Stadig flere politifolk vælger nye græsgange i frustration over arbejdsforholdene. Alene i Nordjylland har otte betjente lagt uniformen i år.

Benny Nielsen er en af dem.

- Jeg kunne ikke få mine ønsker om arbejdsopgaver opfyldt efter politireformen, og så var jeg nem at lokke over i et civilt job, som sektionsleder hos Sonofon, siger han til TV2/NORD.

For tillidsmand Børge K. Nielsen er situationen kritisk. Ifølge ham mangler Nordjyllands Politi lige nu 70 mand. 45 er udstationeret i udlandet, mens 25 stillinger står ubesatte hen.*

- Folk føler sig kastet rundt i systemet og det giver sig udslag i dårligt arbejdsmiljø og langvarige sygemeldinger, siger Børge K. Nielsen.

For Benny Nielsen har forskellen mellem etaten og det private været til at få øje på:

- På Sonofon har vi personaleledelse og en lang stribe af medarbejdergoder. Vi føler virkelig, at der bliver taget godt hånd om os.

Masseflugten fra politiet får nu Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti til at kræve en redegørelse fra Justitsministeren.

- De partier, der har stået bag politiforliget havde forventet et bedre resultat, og hvis det ikke er godt nok, må vi se på det igen, siger han til TV2/NORD.

Skal man tro Børge K. Nielsen er det på høje tid, at politikerne vågner op.

- Det er katastrofalt, at det især er de unge politimænd, der flygter, for uden dem går det hurtigt den gale vej.