LIGE NU:

Politiet fokuserer på indbrud i dagtimerne

Nordjyllands Politi registrerede tirsdag tre dagsindbrud rundt omkring i Nordjylland. Patruljerne på gaden sætter nu ekstra fokus på indbrudstyvene, der arbejder ved højlys dag.

Når du går på arbejde, skal du ikke forvente, at tyvene holder fri. Nordjyllands Politi registrerer masser dagindbrud, hvor tyvene er på arbejde ved højlys dag. Tirsdag skete det hele tre steder rundt om i regionen.

I Sulsted nord for Vestbjerg foregik et indbrud mellem 8.30 og 9.30. Her er blandt andet forsvundet en computer. I Aalborg Øst kom en familie hjem til et rippet hus, hvor blandt andet en fladskærm, en iPad og en computer er blevet taget. I Vodskov blev der ved et indbrud ligeledes taget en computer samt et digitalkamera. - Alle ting er med vagtchef Per Vagn Nielsens ord let omsættelige varer.

De mange indbrud i dagtimerne får nu politiet på mærkerne. Patruljerne på gaden skal være mere opmærksomme på, at indbruddene også sker i dagtimerne.

- Vi har forsøgt at klæde patruljerne bedre på til de her sager. Når man er gjort opmærksom på problemet, så ser man på folk med andre briller ude på gaden, siger Per Vang Nielsen.

Han forklarer, at indbrudstyvene er sværere at spotte for betjentene på gaden i dagtimerne.

 - Om natten er der ikke så mange på gaden at tage sig af. I dagtimerne er tyvene sværere at opdage, fordi de går ind i bybilledet, siger vagtchefen.

Nordjyllands Politi opfordrer nu borgerne til at holde øje med naboernes huse, når de er væk i dagtimerne og være opmærksomme på personer, der ikke normalt hører til i gadebilledet, hvor man bor.