Politiet hopper på Segways til Tall Ships Races

To betjente fra Nordjyllands Politi vil under Tall Ships Races køre rundt på Segways.

To betjente fra Nordjyllands Politi vil under Tall Ships Races køre rundt i havneområdet på Segways.

Det to-hjulede køretøj, der er eldrevet, bliver bragt i spil, fordi politiet har gode erfaringer med cyklende politi, der nemt kan komme frem i menneskefyldte gader. Samtidig kan Segways dække et større område end en traditionel fodpatrulje.

- Vi afprøver en anden tilgang til at komme rundt blandt mange mennesker. Betjentene står højt på en Segway, og de kan derfor skue over store grupper af mennesker. Det vil selvsagt være en fordel til Tall Ships Race, hvor vi forventer rigtig mange mennesker, siger politikommissær Jesper Green Sørensen fra Nordjyllands Politi, der har ansvaret for sikkerheden til Tall Ships Race.

Det handler også om at skabe et godt grundlag for dialog, oplyser politikommissær Jesper Green Sørensen.

- Ligesom med vores cyklende politi tror vi, at det er nemmere for borgerne at komme i dialog med politifolk på en Segway, og det er vigtigt, at borgerne føler, at vi er nemme at komme i kontakt med, siger politikommissæren.

De to Segways håndteres af to betjente fra Nordjyllands Politi, der normalt patruljerer på cykel. De har modtaget træning i at anvende Segway'en. Patruljeringen foregår under hele Tall Ships Races, og efterfølgende evaluerer Nordjyllands Politi på brugen af dem.