LIGE NU:

Politiet kræver 29-årig fængslet for dødsfyrværkeri

Sigtet for at have solgt krysantemumbomber, der kostede tre mænd livet.

Den 29-årige mand, som torsdag blev anholdt i forbindelse med efterforskningen af de to fyrværkeri-ulykker, der nytårsaften kostede tre mænd livet, blev fredag klokken 12 fremstillet i grundlovsforhør.

Manden, der er fra Hobro-området, er sigtet for at have solgt de krysantemumbomber, der kostede tre mænd livet og kvæstede yderligere to nytårsaften.?

- Vi har arbejdet intenst på at finde ud af, hvad der er sket, og efter en lang række vidneafhøringer har vi valgt at fremstille den 29-årige i grundlovsforhør, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen ved Nordjylland Politi.

Den 29-årige virkede i retten påvirket af situationen, fortæller TV2/Nords reporter, Mette Svenningsen.

En af dem, der mistede livet, er en rigtig god ven af den 29-årige.

Han forklarede i retten, at han selv tidligere har købt en krysantemumbombe til egen brug og fyret den af.

Han fortæller også, at han har solgt lovligt fyrværkeri i år, selv om han ikke er godkendt til at sælge fyrværkeri. Han afviser at stå bag salg af ulovligt fyrværkeri.

Han kan ikke erkende forholdene, han er sigtet for.

Det er offentlighedens hjælp, der har været med til at rette mistanke mod den 29-årige.

- Vi har fået henvendelser fra borgere, og de henvendelser har ført til ransagelser på sigtedes bopæl og et værksted, han har tilknytning til. Her fandt vi mere fyrværkeri, som forstærkede vores mistanke, siger Frank Olsen.

En 24-årig mand blev også anholdt i sagen, sigtet efter straffelovens paragraf om at forvolde fare for andre, men politiet har vurderet, at han kun spiller en mindre rolle i sagen, og de har derfor besluttet ikke at fremstille ham i grundlovsforhør.

Krysantemumbomber er beregnet til professionel brug. I årevis har myndigheder og fagfolk i kraftige vendinger advaret almindelige mennesker mod at affyre de store bomber, som handles illegalt.

For en måned siden blev der stjålet omkring 1700 krysantemumbomber i Allerød i Nordsjælland, mens der for et år siden blev stjålet 1600 bomber fra en fabrik i Ølstykke. Politiet mener dog ikke, at de to dødsbomber stammer fra tyverierne.

- Det er ikke noget, som umiddelbart tyder på, at krysantemumbomberne er forbundet til nogle af indbruddene, siger Frank Olsen.