Der er ekstra grund til at holde øje med speedometer-nålen i næste uge. Foto: Pressefoto

Politiet på vagt: Tjekker bilister ved skoler i næste uge

I uge to vil alle landets politikredse gennemføre færdselskontrol på skolevejene.

Problemet med dårlige bilister omkring skolerne er enormt. Derfor sætter alle politikreds nu hårdt med kontrol. Sidste år lavede man samme kontrol, og der blev knap 4400 bilister sigtet for at køre for stærkt. 

Den høje hastighed skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene. 

- Netop nu. hvor det er mørkt og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Under kontrollerne vil politiet også holde øje med om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken. Politiet vil for eksempel tjekke, om børnene taler i håndholdt mobil, mens de cykler, har husket cykellygterne og om de går eller cykler over for rødt. 

Noget tyder nemlig på, at børn og unge bliver dårligere i trafikken, jo ældre de bliver. Tal fra Vejdirektoratet viser, at 10 gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige.

Det vil vise sig efter kontrollen i uge to, om danskerne er blevet bedre bag rattet. Da politiet i samme periode i januar 2017 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev knap 4400 bilister sigtet for at køre for stærkt.