02:21

Foto: undefined

1 af 2

Politiets efterforskning i hacker-sag er under skarp kritik

To forsvarsadvokater kritiserer i dag Nordjyllands Politis efterforskning i sagen om hacking på Aalborg Handelsskole.

Retssagerne mod 19 elever fra Aalborg Handelsskole startede i dag ved Retten i Aalborg. Eleverne var sigtet for at have hacket sig adgang til det system, der styrer skolens fravær.

Det var ventet, at eleverne ville tilstå sigtelserne, men sådan gik det langt fra. Samtidig med at flere nægtede sig skyldig, så blev der rettet kritik af politiets efterforskning.

- Jeg synes, at politiets efterforskning måske er lidt mangelfuld. Den er meget summarisk, og de afhøringsrapporter der ligger, de ligner hinanden. Så jeg synes godt, at man kunne have gået lidt dybere ned i sagen, siger forsvarsadvokat Uffe Bro.

Han blev bakket op af kollega Jens Saabro.

- Jeg er lidt rystet over den måde, retssagerne er håndteret på. Nu er jeg selv forsvarer i fire af sagerne, og det er det generelle indtryk i de sager, at politiarbejdet er gået alt for nemt igennem, siger Jens Saabro.

Ved Retten i Aalborg tilstod flere elever i dag deres snyd. Det gav betingede domme på syv til tyve dage. Andre elever mødte slet ikke op, og derfor ærgrer det forsvarsadvokaterne, at der ikke er blevet gjort mere ud af efterforskningen.

- Jeg får et indtryk af, at man har bagatelliseret sigtelsen og konsekvenserne over for de unge. Så der er for mange, tror jeg, der har sagt, så tilstår vi, siger Jens Saabro.

For de elever, der i dag nægtede sig skyldig, så kan der være lange udsigter til, at der falder dom.

- Nu bliver det jo til domsmandssager, så er det jo muligt, at der er en helt anden opfattelse af, hvad der egentlig er sket, og så er det min opfattelse og håb, at de unge mennesker måske går fri fra at blive dømt, siger Jens Saabro.

Retssagerne mod de restende elever fortsætter i morgen.