LIGE NU:

Politiets rullende kontorer møder modstand

Politiets nye mobile kontorer skal erstatte de nedlagte nærstationer, men det kan ikke lade sig gøre, lyder det fra en borgmester.

Gode råd, anmeldelser og svar på diverse spørgsmål, det er alle ting, Nordjyllands Politi skal kunne klare i deres mobile enheder. De nye rullende kontorer er lavet for at give borgerne et plaster på såret, efter flere nærstationer i foråret blev nedlagt.

- Det, der er galt med de mobile enheder, er ikke, at de kommet på tavlen, men at de skal fungere som noget, der går i stedet for lokale politistationer. Der må man bare sige, at de ikke kan erstatte en lokalstation, siger Jammerbugts borgmester Mogens Gade (V).  

I Jammerbugt Kommune har borgerne en responstid fra politiet på mere end 20 minutter, oplyser Jammerbugts borgmester.

De mobile enheder har været på gaden siden 1. juni, og politiet siger selv, at nordjyderne har taget godt imod det nye tilbud. Desuden mener Nordjyllands Politi sagtens, at de mobile stationer kan skabe tryghed ved borgerne.

- Den mobile enhed kan skabe tryghed ved, at vi er på flere lokationer, end vi har været hidtil, og vi kommer mere ud i yderområderne i vores politikreds, som er et stort geografisk område, så dermed er vi mere synlige, siger Torben Larsen, politikommissær ved Nordjyllands Politi.

Politiets nye mobile enhed har foreløbigt enkelte faste åbningstider i forskellige byer i det nordjyske. Dem kan du se her.

Politiets mobile enheder kom på vejene d. 1 juni og politiet fortæller selv, at vognene er blevet taget godt imod af nordjyderne. Men de rullende kontorer formår ikke at skabe tryghed for alle.