LIGE NU:

Politiets status: Festglade nordjyder gik tidligt hjem i god ro og orden

Nordjyllands Politi melder om ro og orden i landets største festgade Jomfru Ane Gade lørdag aften. Alle værtshuse og restaurationer lukkede klokken 22, og festglade nordjyder forlod gaden, som de skulle.

Gæsterne i Jomfru Ane Gade var helt med på de nye retningslinjer, der lørdag aften trådte i kraft, og gaden var ryddet kort efter lukketid.

Der var således ikke anledning til hverken løftede pegefingre fra politiets side eller at ordensmagten måtte finde bødeblokken frem.

Regeringens nye restriktioner trådte i kraft lørdag, og restriktionerne betyder blandt andet, at restaurationer, cafeer og værtshuse skal lukke klokken 22. Samtidig har Nordjyllands Politi udstedt opholdsforbud i Jomfru Ane Gade fra lørdag aften.

Det betyder, at man må gå igennem festgaden, men man må ikke stoppe op.

- Folk vidste det godt og respekterede det. Ti minutter i lukketid begyndte gæsterne at gå ud fra restaurationer og værtshuse, og gaden var ryddet kort derefter. Så vi må sige, at det hele fungerede perfekt, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Bruno Brix.

De nye skærpede coronaregler, betyder også, at Nordjyllands Politi i aften indfører opholdsforbud i hele Jomfru Ane Gade. Det sker lørdag aften kl. 22.

 

 
 

Opholdsforbuddet i Jomfru Ane Gade er indført, fordi Nordjyllands Politi på den måde vil forsøge at forhindre spredningen af coronavirus, ligesom politiets indsats nu igen er skærpet omkring aften- og nattelivet.

Nordjyllands Politi var til stede hele natten og var opmærksom på, at folk ikke tog ophold andre steder rundt om i Aalborg.

Samtidig skærper politiet indsatsen i restaurationsmiljøet i hele Nordjylland.