Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

Politijagt gennem Nørresundby i nat

En 22-årig mand fra Nørresundby kan se frem til en række sigtelser, efter han tirsdag aften forsøgte at køre fra politiet på en motorcykel med over 200 kilometer i timen.

En rutinemæssig standsning af en motorcykelbilist på Østergade i Nørresundby tirsdag aften klokken 23.30 udviklede sig til en voldsom biljagt gennem byen og på motorvejen. Manden havde nemlig ingen planer om at standse for politiet, så han stak af fra politipatruljen i høj fart. Det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vagn Nielsen.

Manden kørte fra krydset mellem Østergade og Enggade mod Vodskov. På vej gennem byen kørte han over for rødt tre steder. Ved Sundsholmen kørte han på motorvejen i nordgående retning. Her overhalede han to gange biler højre om i nødsporet, og han kørte med en fart på mere end 200 kilometer i timen.

Ved Hjallerup kørte manden af motorvejen. Her fortsatte han ud i rabatten, hvor politibilen fik afskåret manden. Det viste sig, at der var tale om en 22-årig mand fra Nørresundby, som i forvejen havde fået frakendt sig kørekort.

- Han har en del klip for lignende hændelser, siger Per Vagn Nielsen.

Ud over sigtelserne for at køre for stærkt, køre over for rødt, overhale indenom og kørsel i frakendelsestid, så viste det sig også, at motorcyklen ikke var indregistreret i Danmark, og at nummerpladerne på motorcyklen, ikke tilhørte den.

- Nummerpladerne er lånt fra en anden motorcykel, så vi formoder, at det kan være en importeret motorcykel, som han ville prøve, siger vagtchefen.

Ifølge vagtchefen var der ikke nogen borgere, der var i fare for at blive påkørt ved aftenens politijagt.