LIGE NU:

Politiker kræver klar krisehjælp

Regionsrådspolitiker kræver nu retningslinjer, der sikrer den rigtige krisehjælp på Aalborg Universitetshospital.

poDen konservative regionsrådspolitiker Per Larsen kræver nu retningslinjer for behandlingen af personer, der har behov for krisehjælp på Aalborg Universitetshospital.

Udmeldingen kommer efter, at flere har følt sig svigtet af hospitalet, da de stod i en krisesituation. En dem er Britta Poulsen, som blev overladt til sig selv efter, at hendes søn havde begået selvmord.

- Man er forvirret, frustreret og fuldstændig lammet i sådan en situation. Der skulle have stået nogen, som var klar til at hjælpe mig videre. I stedet fik jeg bare en folder, hvor der stod, hvad der var bedst for mig at gøre, forklarer hun.

I fredags reddede en mand et ægtepar ud af en bil, der var kørt i vandet. Her oplevede redningsmanden døden på nærmeste hold, da konens liv ikke stod til at redde. Men heller ikke her oplevede han at få den fornødne krisehjælp efter den voldsomme oplevelse.

Derfor vil regionsrådspolitikeren nu gå videre med sagen.

- Jeg vil nu tage sagen op i forretningsudvalget. Der skal være nogle retningslinjer for, hvordan man behandler folk, der har været udsat for voldsomme oplevelser, siger Per Larsen.

Indtil videre har Aalborg Universitetshospital afvist, at problemer med krisehjælp skulle være et generelt problem.