Foto: Mette Svenningsen

Politiker om dyre fodbold-overnatninger: Vi skal spare

Frederikshavn tredobler prisen for overnatninger på kommunens skoler. Det går ud over store lokale forboldturneringer. Men politikerne er nødt til at spare.

Der er intet at gøre. Vi er nødt til at spare.

Sådan lyder beskeden fra udvalgsformand Mogens Brag (V) til arrangørerne bag Cup No. 1, som netop er blevet afviklet i Frederikshavn.

Arrangørerne frygter, at der kommer færre deltagere næste år, fordi kommunen nu gør det dyrere at overnatte på skolerne. Hidtil har det kostet fem kroner per næse per nat, men fremover bliver prisen tredoblet til 15 kroner per nat.

- Det er klart, at det kan få konsekvenser. Sådan er det hele vejen rundt. Men vi skal spare, og det gælder også kulturområdet, siger Mogens Brag, som henviser til kommunens meget trængte økonomiske situation, som blandt andet resulterer i skolelukninger.

- Det er ikke med min gode vilje, men kulturen skal også holde for. Men så er det altså heller ikke værre. Vi har i forvejen haft en meget billig pris for overnatninger, og fremover kommer vi til at tage det samme som for eksempel Brønderslev, siger udvalgsformanden.

Cup No. 1 blev afviklet i sidste uge. Turneringen havde omkring 4500 deltagere fordelt på 174 hold fra 16 lande.