LIGE NU:

Politikere: Loven skal ændres

EBH bank i Fjerritslev krakkede med et minus på næsten 4 og en halv milliard kroner sidste efterår. Det skete selv om banken og dens fond blev kontrolleret af hver sit statslige tilsyn. Loven skal laves om mener politikere.

Som TV2 Nord afslørede i går var EBH bankens fond i høj grad med til at dække over tab i selve bankforretningen. Det kunne ske, fordi Finanstilsynet, der holdt øje med banken ikke udvekslede oplysninger med Erhverv og Selskabsstyrelsen, der holdt øje med fonden.

At loven er skruet sådan sammen kommer bag på folketingsmedlem Ib Poulsen (DF) fra Thisted:

- Det må jeg sige, det kommer bag på mig. Der må være bedre kontrol med, hvad to bestyrelser i en bank går og laver. Der skal helt sikkert strammes op i forhold til, hvad en fond den foretager sig med banken, siger Ib Poulsen.

Han får medhold af sin folketingskollega Pernille Vigsø Bagge (SF):

- Det er helt klart, at der er et hul i lovgivningen, og at loven ikke rækker, når man kan se de her sager igen og igen, uden at der sker noget fra politisk hold, siger Pernille Vigsø Bagge.
EBH bankens fond og EBH bankens bestyrelse bestod af nøjagtigt de samme personer. Alligevel fik det ingen af statens advarselslamper til at blinke:

Begge politikere er parate til at kræve en lovændring som en direkte konsekvens af EBH Bankens krak: