Foto: Ivan Johan Hansen (Arkiv)

Politikere: Unge må gerne køre selv

Et flertal af nordjyske folketingspolitikere siger nej til forslaget fra Nordjyllands Politi om at forbyde mænd under 25 år at køre bil alene efter mørkets frembrud.

Det viser en rundspørge, som TV2/Nord og P4 Nordjylland har foretaget.

Politikerne er blevet spurgt om, det vil være en god ide at se nærmere på at lave regler for, at helt unge bilister skal have en ældre bilist, over 25 år, med som passager efter mørkets frembrud for at begrænse antallet af trafikuheld, der involverer unge.

34 procent af besvarelserne fra de nordjyske folketingspolitikere er "meget uenige", mens 29 procent fortæller, at de er "delvist uenige".

Kun syv procent svarer, at det er de "meget enig" i, mens ti procent er delvis enig og de resterende 20 procent af de adspurgte er "hverken enig eller uenig".

Det er lederen af færdselspolitiet i Nordjylland, Ole Juul Schmidt, der tidligere i dag er kommet med det kontroversielle forslag. Og det er en række trafikdrab de seneste år, der er baggrund for forslaget.

En del af de fatale ulykker skyldes, at unge mandlige fartglade bilister har siddet bag rattet og trykket for hårdt på speederen.

- Vi skal have rettet op på statistikken med unge, der er voldsomt overrepræsenteret i antallet af ulykker, siger Ole Juul Schmidt, der nu er kommet med et bud på, hvordan det kan ske.

Men det falder tilsyneladende ikke i god jord politisk i Nordjylland.

TV2/Nord og P4 Nordjylland sætter denne uge fokus på trafiksikkerhed med kampagnen Brug hovedet - også i trafikken.