Seneste nyt:

Politikommissær efter stor kontrol: - Jeg er rystet over, at folk er ligeglade

Hele 229 bilister kørte tirsdag så hurtigt, at det kostede en bøde. 37 af dem fik også et klip i kørekortet, mens fem fik en betinget frakendelse af kørekortet.

På mange måder har det været en normal arbejdsdag for Claus Kjær-Pedersen, der er leder af politiets Tungvogncenter Nord. Men det har også været en dag, der i den grad har rystet ham. 

Den største razzia i to år har nemlig fundet sted ved en rasteplads ved Glenshøj tæt ved Hobro, hvor tungvogns- og varevognstrafikken er blevet kontrolleret. 

Det resulterede i, at Nordjyllands Politi og de forskellige styrelser kunne registrere 33 forseelser mod danske vognmænd og chauffører, mens 12 udenlandske tunge køretøjer blev registreret. Ni af dem var varebiler.

- Det er forventeligt, kan man sige. Det er en normal arbejdsdag, siger Claus Kjær-Pedersen, politikommissær, Nordjyllands Politi. 

quote Det undrer mig, og jeg synes, at det er forkasteligt.

Claus Kjær-Pedersen, politikommissær, Nordjyllands Politi

Der er blandt andet tale om køre- og hviletidssager, manglende dokumenter, dårlige bremser - og enkelte bremser var så dårlige, at de fik et kørselsforbud. 

Cirka 175 lastbiler og heraf 61 udenlandske lastbiler blev standset, mens 31 varevogne og heraf to udenlandske blev kontrolleret. 

Flere styrelserhar deltaget i multikontrollen tirsdag.
Flere styrelserhar deltaget i multikontrollen tirsdag.
Foto: TV2 Nord

Største razzia i to år

Kontrollen har været en såkaldt multikontrol, hvor 60 medarbejdere har været i gang, og hvor flere styrelser har deltaget i arbejdet. Det gælder Færdselsstyrelsen, Motorstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Skat og flere dyrlæger. 

Under arbejdet blev hastigheden på motorvej E45 sat ned til 50 kilometer i timen, da området blev betragtet som en arbejdsplads. Men det havde mange af bilisterne svært ved at overholde. 

Cirka 175 lastbiler og heraf 61 udenlandske lastbiler blev standset under dagens razzia.
Cirka 175 lastbiler og heraf 61 udenlandske lastbiler blev standset under dagens razzia.
Foto: TV2 Nord

Og det er lige netop det, der ryster politikommissæren. Hele 229 bilister kørte så hurtigt, at det kostede en bøde, og heraf fik 37 personer et klip i kørekortet, mens fem af dem fik en betinget frakendelse af kørekortet. 

- Jeg er rystet over, at folk er ligeglade med, at det er en arbejdsplads. Der er mennesker, der går der, og som sætter deres liv og lemmer på spil for at lave deres arbejde, siger Claus Kjær-Pedersen.

Hele 60 medarbejdere var på arbejde under dagens razzia.
Hele 60 medarbejdere var på arbejde under dagens razzia.
Foto: TV2 Nord

Bilister til stor fare for ansatte

Det har for ham været den største overraskelse ved dagens arbejde, at så mange bilister er blevet taget for at køre for hurtigt på strækningen, mens den største razzia i to år var i gang. 

- Det undrer mig, og jeg synes, at det er forkasteligt. Vi ved, at jo hurtigere man kører, jo hurtigere skal man reagere - og jo mere fare udsætter man mine medarbejdere for, siger Claus Kjær Pedersen.

Razziaen begyndte tirsdag klokken ni, og den sluttede sidst på dagen. Det er Tungvogncenter Nord, der har stået for razziaen, og centret afholder løbende kontroller af tung- og varevognstrafik i Østjylland, Midt- og Vestjyllands og Nordjyllands politikredse. 

Se TV2 Nords indslag fra dagens razzia: