Politisk ballade i Vest-himmerland

Der er politisk ballade i Vesthimmerlands Kommune forud for kommunalvalget på tirsdag. I kommunen foregår der en ophedet debat om, hvem der må føre valgkamp hvor. Ifølge Pernille Vigsø Bagge udnytter borgmester Knud Kristensen sin position i valgkampen.

Det er misbrug af magten. Så hård er kritikken af borgmester Knud Kristensen fra Pernille Vigsø Bagge. Ifølge SF's spidskandidat må kun borgmesteren besøge de offentlige institutioner i kommunen under valgkampen.

- Jeg anerkender, at det er borgmesterens ret hvilke institutioner der må besøges hvornår, men jeg kan så konstatere, at borgmesteren har brugt den ret til selv at besøge offentlige institutioner uden at give andre kandidater den ret. Det synes jeg er at misbruge den magt man har. I stedet for at åbne kommunen med sin magt, så lukker han den, siger Pernille Vigsø Bagge, spidskandidat for SF i Vesthimmerlands Kommune.

Borgmester Knud Kristensen bekræfter, at han har afvist Pernille Vigsø Bagges ønske om at besøge kommunens offentlige institutioner i valgkampen. Andet vil simpelthen ikke være rimeligt for kommunens ansatte.

- Det er fantastisk alt den kritik jeg skal modtage i sådan en valgkamp, men sådan er det. Vi kan ikke have 71 forskellige kommunalpolitikere til at rende rundt i vores forskellige institutioner under en valgkamp, siger borgmester Knud Kristensen.

Knud Kristensen afviser desuden, at han bruger sin magt som borgmester til at begrænse modstanderne og lukke kommunens offentlige institutioner under valgkampen.

Pernille Vigsø Bagge er dog overbevidst om, at Knud Kristensen udnytter sin position i valgkampen til at lave sin egen dagsorden, så det kun er ham, der besøger kommunens offentlige institutioner.

- Jeg tror, at borgmesteren har en dagsorden der hedder, at det er vigtigt at han er ude blandt borgerne, men at vi andre så må føre valgkamp på nogle andre præmisser. Det er ikke helt rimeligt og heller ikke demokratisk, siger Pernille Vigsø Bagge.

Forsiden lige nu