Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Politisk kamp mod kaserne-fyringer

Bjarne Laustsen (Soc.Dem.) deltog mandag i et møde med Hjørring Kasernes tillidsrepræsentanter. Men det er spild af tid, mener hans kollega Karsten Lauritzen (Venstre).

Pr. 1. maj 2013 skal Hjørring Kaserne afskedige 82 medarbejdere. Og allerede i perioden 2014-2016 kan flere miste deres job grundet Forsvarets milliardbesparelse. Derfor tog folketingsmedlem Bjarne Laustsen (Soc.Dem.) til Hjørring for at komme til bunds i sagen.

- Jeg er kommet for at høre mere om kasernen og hvad den bidrager med. For jeg deler deres mening om, at færrest muligt skal fyres i Hjørring, siger Bjarne Laustsen til TV2/nord.

Udover Bjarne Laustsen deltog otte tillidsrepræsentanter. Her prøvede de sammen at kortlægge Hjørring Kasernes fremtid. Men mødet er ifølge et andet medlem af Folketingets Forsvarsudvalg unødvendigt.

- Det er da godt, at Bjarne viser sympati, men hans partikollega Forsvarsministeren har allerede besluttet, at der skal fyres på Hjørring Kaserne, så Bjarne kan ikke selv gøre mere i den her sag, siger Karsten Lauritzen (Venstre).

Afskedigelserne af de 82 ansatte iværksættes fra 1. maj 2013. I perioden 2014-2016 skal Forsvarets Personeltjeneste, der hører til i Hjørring og Ballerup, fyrer yderligere 100 fuldtidsstillinger.