Portland-chauffører i arbejde igen

Kort før klokken 11 tirsdag formiddag valgte de strejkende chauffører på Aalborg Portland at genoptage arbejdet, efter de blev lovet et møde med ledelsen senere på dagen.

Chaufførerne og formand for 3F's transportgruppe Arne Nielsen mødes her til eftermiddag klokken 15.30 med ledelsen på Aalborg Portland.

- Vi frygter for Aalborg Portlands outsourcing-planer på chauffør-området til andre vognmandsfirmaer, der måske vil udskille Portlands egne chauffører efterhånden, siger chaufførernes tillidsmand Svend Erik Gormsen til TV2/NORD.

Ledelsen på Aalborg Portland erkender, at chaufførerne er omfattet af den såkaldte virksomhedsoverdragelseslov, der sikrer chaufførerne job i det nye firma i resten af deres overenskomstperiode. Men det er en stakket frist, eftersom overenskomsten kun gælder et års tid endnu.

Direktør på Aalborg Portland Frands Grex forstår dog ikke helt chaufførernes frustration over, at de ikke er blevet tilstrækkeligt inddraget i outsourcing-planerne.

- De blev informeret om planerne på et møde kort før påske, og det er i det hele taget et emne, der har været diskuteret længe, siger Frands Grex til TV2/NORD.

Aalborg Portland går snart ind i en budrunde om chauffør-opgaven, og der vil maksimalt gå seks måneder, inden opgaven er udliciteret.

Forsiden lige nu