Foto: Post Danmark

Postnord i kæmpe krise: Vil fyre op mod 4000 ansatte

Postvirksomheden skal over de næste 2-3 år reducere antallet af medarbejdere i Danmark med op mod 4000.

Postnord er i dyb krise, og har akut brug for at omstille virksomheden til en lønsom forretning i en digital virkelighed. Det slår de selv fast i en pressemeddelelse udsendt onsdag. Her oplyser Postnord, at man over de næste 2-3 år skal reducere antallet af medarbejdere med op til 4000 personer.

De massive effektiviseringer i medarbejderstaben rulles ud sammen med en omstilling hvor den særskilte infrastruktur til omdeling af breve nedlægges. Istedet skabes to såkaldte flow. Et basisflow håndterer breve over fem dage mens et hurtigt flow sørger for at breve kan komme frem fra dag til dag.

Omlægningen af virksomheden, der altså vil koste op mod 4000 arbejdspladser har også en økonomisk konsekvens på omkring 2,3 milliarder kroner. En regning virksomheden vil sende videre til ejerne - den svenske og danske stat.

- Når omstillingen af den danske virksomhed er gennemført, vil vi have en skalerbar og økonomisk bæredygtig produktionsmodel, som gør det muligt at opretholde postbefordringspligten med en lønsom brevvirksomhed selv med små brevmængder, udtaler Håkan Ericsson, PostNords koncernchef i en pressemeddelelse.

Hvilke konsekvenser Postnords omfattende spareplaner får i Nordjylland er endnu uvisse.