HK har succes med at få medlemmerne til at rekruterer deres kolleger. Foto: HK

Præmie for nye HK-medlemmer

[size=2]Få din kollega til at melde sig ind i fagforeningen, og indkasser selv en gave. Det tilbud giver flere og flere fagforeninger. [/size]

En af dem er HK Kommunal - og det har i især Nordjylland været en succes, oplyser DR Nordjylland.

- Det har vist sig, at det er en succes for os, og det giver rigtig mange medlemmer, fortæller Børge Bisgaard, der er faglig konsulent ved HK Kommunal.

Målet var hundrede nye medlemmer på landsplan på et år, men resultatet blev dobbelt så højt. Alene i Nordjylland har gavekampagnen skaffet 46 nye medlemmer.

Selv om flere fagforeninger er begyndt at give gaver for nye medlemmer, så er metoden nok mest kendt fra bogklubber og lignende. Men Børge Bisgaard mener ikke, det er useriøst.

- Det er markedsføring, siger han.

Det er meget naturligt, at fagforeninger lokker med gaver og kontanter for at få fat i nye medlemmer. Det mener arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

- Det er helt klart en nødsituation i den forstand, at medlemmerne på LO-området har drysset meget ud de seneste år, og derfor er det nødvendigt med nye hvervekampagner, fortæller Henning Jørgensen om tendensen til P4 Nordjylland.

  Han mener derfor, at vi vil se flere typer af initiativer for at få folk til at melde sig ind i fagforeningerne.

  - Det er ikke det rene solidaritet, der får folk til at melde sig ind i fagforeninger nu om stunder, forklarer han.