Foto: Thomas Gaardsmand

Foto: Thomas Gaardsmand

Evald Jensen har flere dyr med på Hjørring Dyreskue. Her er han sammen med et sæt tvillingekalve. Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 3

Præmietyr på Hjørring Dyrskue

Hjørring Dyrskue er i gang, og de første præmier er uddelt på skuets åbningsdag. Og en af dem, der har modtaget ærespræmie hører til i den absolut tunge ende.

Hele et ton og 300 kilo vejer den fem år gamle tyr fra Evald Jensens besætning af Hereford-kvæg i Blæsbjerg nær Sindal. Tyren har fået præmien for skuets største og bedste Hereford tyr.

- Det bliver man selvfølgelig stolt af, siger Evald Jensen, som ud over førstepræmien og kan skilte med at have Danmarks største Hereford-besætning med stamtavle.

Interessen for landbrug og ikke mindst Hereford startede for femten år siden - som en hobby, med bare to køer og tre kvier. I dag tæller besætningen i alt 550 dyr, som primært bruges til slagtning og avl.

- Jeg har i løbet af årene haft lidt svært ved at få dyrene slagtet, men har selvfølgelig også købt til. Og så er det jo også noget med, at der går lidt sport i det, at man kan sige, at man har den største besætning, lyder det fra Evald Jensen ved Hjørring Dyrskue.