Præst sendt hjem efter lummer sms

01:05

En af præsterne ved Brønderslev Kirke er fritaget for tjeneste efter at have sendt lummer sms til en konfirmand. Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Sognepræst Claus Muld blev sidst i november i år fritaget for tjeneste i Brønderslev Kirke. Biskoppen i Aalborg har ikke villet udtalte sig i sagen, men nu kommer det frem, at præsten har sendt ret private sms?er til mindst én konfirmand.

Eleverne på Hedegårdsskolen i Brønderslev kender alle til historien om præstens sms?er. Og de fortæller, at en pige på skolen fik en sms, hvor præst Claus Muld skrev, at han glædede sig til "hygge i kirken igen". Præsten har også kontaktet konfirmanden via Facebook. TV2/Nord har talt med pigen og hendes mor i dag - men de ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Hverken biskoppen i Aalborg Stift, Henning Toft Bro, eller formanden for menighedsrådet i Brønderslev Kirke vil udtale sig i sagen. Indtil videre er præst Claus Muld altså fritaget for tjeneste med fuld løn - og konfirmanderne fra Hedegaardsskolen har fået en vikar.

Det er ikke lykkedes for TV2/Nord at træffe Claus Muld i dag.

Forsiden lige nu