LIGE NU:

Præstefyring fremkalder kampvalg

Menighedsrådsvalget den 11. november i Rubjerg-Lyngby-Jelstrup Pastorat nord for Løkken bliver en gyser. I to af sognene, hvor menighedsrådene vil have den omstridte præst Mette Villads Christensen fyret, er der nu lagt op til kampvalg

Den 66-årige Mette Villads Christensen, der står til at blive fyret, er en god sognepræst, der gør godt et arbejde i sit embede. Hun har været udsat for en helt urimelig hetz, mener den tidligere menighedsrådsformand i Jelstrup Sogn, Aage Korsager Riber, som til det forestående menighedsrådsvalg har taget initiativ til den alternative Kirkelisten.

- Det er for at vaske tavlen ren. Det nuværende menighedsråd har jo ikke kunnet samarbejde med sognepræsten, så lad andre komme til. Nogen, der ikke søger konflikten, men i stedet vil samarbejde, siger Aage Korsager Riber til TV2/NORD.

Ligesom i Rubjerg har de nuværende menighedsrådsmedlemmer i Jelstrup i en periode meldt sig kollektiv syge, fordi de ikke har kunnet samarbejde med sognepræsten, som man så i stedet har arbejdet på at få afsat. At en gruppe af sognebørn nu vil forsøge at vælte det nuværende menighedsråd til valget i november glæder Mette Villads Christensen.

- Det er naturligvis en dejlig erfaring at gøre midt i den her turbulente tid. Det betyder meget for mig, siger den fyringstruede sognepræst.

I Lyngby Sogn har menighedsrådet hele tiden bakket op om Mette Villads Christensen. Men i pastoratets to andre sogne Jelstrup og Rubjerg, hvor menighedsrådene vil have præsten fyret, bliver der nu kampvalg begge steder. Den ny Kirkelisten tror dog ikke, at man kan forhindre fyringen.

- Når først der er indledt en fyringssag er det svært at stoppe. Men vi kan gøre opmærksom på nogle uretfærdigheder og give Mette Villads Christensen et bedre eftermæle, siger Aage Korsager Riber.

Det er i dag ikke lykkedes TV2/NORD, at få fat i Lene Jørgensen, der er menighedsrådsformand i Jelstrup Sogn.