Arkiv.

Preben Bang Henriksen: Højere bødestraffe for spring på politibil

Efter en 18-årig mand har fået en bøde på 1500 kroner, kræver det nordjyske folketingsmedlem, Preben Bang Henriksen, højere bødestraffe.

1.500 kroner var bøden, da manden, der forrige weekend tog en tur op over en politibil. Men det er ikke nok, hvis det står til Preben Bang Henriksen. Han kræver nemlig højere bødestraffe

- Det er toppen af disrespekt, når man går på taget af en politibil, hvori der sidder to politibetjente, siger Preben Bang Henriksen (Venstre).

Han vil have bøderne sat op, så episoder som forleden ikke kommer til at ske igen, hvor en 18-årig mand kom løbende hen over en politibil og lavede en saltomortale fra ned ad bilen igen, hvorefter han stak af.  

- En bøde på 1.500 kroner for gadeuorden er efter min opfattelse helt ude af proportioner, og det lægger op til at politiet bliver ofre for mange polterabend-udskejelser, siger han.

Manden er identificeret som en 18 årig mand fra Nørresundby, og han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fik en bøde på 1500 kroner. 

 - Vi skal til efteråret behandle et lovforslag om justitsministerens "respektpakke" i Folketinget, og jeg vil ved den lejlighed drøfte med Justitsministeren det helt uacceptable i, at en sådan forseelse alene indbringer en bøde på 1500 kroner, siger Preben Bang Henriksen.