LIGE NU:

Preben Bang Henriksen ny folketingskadidat for Venstre

Aalborgadvokaten Preben Bang Henriksen er blevet valgt som folketingskandidat for Venstre i Aalborg Nord-kredsen.

Med blot en enkelt stemmes forskel blev Preben Bang Henriksen i går aftes valgt som folketingskandidat frem for it-konsulenten Thomas Bentsen fra Tylstrup.

Formand for kredsbestyrelsen, Karl Anker Mortensen, er glad for valget.

- Preben har jo masser af erhvervserfaring og har længe beskæftiget sig med erhvervsret, så det er jeg meget tilfreds med.

Advokat på tinge

54-årige Preben Bang Henriksen er naturligvis glad for sin nominering, og har da også ambitioner for sin første folketingsperiode.

- Den økonomiske krise risikerer at betyde virksomhedslukninger og arbejdsløshed. Den kommer desværre ikke til at gå udenom Nordjylland, siger Preben Bang Henriksen og nævner, at man ikke må glemme at investere penge i den tredje Limfjordsforbindelse.

Havnesag også på dagsordenen

Preben Bang Henriksen slår meget på de lokale sager i sin første salgstale til Folketinget. Blandt andet sagen om Østre Havn.

- Ingen kan være i tvivl om, at salget af arealet uden udbud og vurdering har været molboagtigt og sandsynligvis har kostet aalborggenserne ½ milliard - et beløb, der nok kunne have renoveret et par skoletoiletter eller plejehjem!

- Er fremgangsmåden juridisk korrekt, så vil jeg arbejde for en ændring af lovgivningen, så et sådan ?hemmeligt? salg ikke kan ske igen, siger Preben Bang Henriksen.