LIGE NU:

Prehn: - Det er ikke rimeligt det her

Politiindsatsen mod menneskehandel og rufferi skal øges og straffen skal sættes op. Det fastslår folketingspolitiker, Rasmus Prehn.

- Vi vil gerne det her til livs, når der er handlede kvinder indblandet. Det er urimeligt.

Sådan lyder budskabet fra den socialdemokratiske folketingspolitiker, Rasmus Prehn, da han bliver spurgt, hvad regeringen har tænkt sig at gøre ved den stigende efterspørgsel på købesex i Nordjylland.

I Norge og Sverige er prostitution ulovliggjort, i modsætning til Danmark. Men den løsning tror Rasmus Prehn ikke er vejen frem. Ifølge ham vil det tværtimod få negative konsekvenser for de kvinder, som presses ud i prostitution.

- Miljøet bliver mere råt. Det bliver mere lyssky, og de kvinder, der er involveret, de får meget, meget dårligere vilkår. Så det er måske ikke den rigtige måde at diskutere det her på. Vi tror, at det er bedre, at sætte ind med skærpede straffe for rufferi og menneskehandel, siger Rasmus Prehn.

TV2/NORD sætter i denne uge fokus på prostitutionsmiljøet i Nordjylland og den menneskehandel og rufferi, som i nogle tilfælde følger med.

- Det, der i hvert fald er særligt uheldigt er, hvis der er kvinder, som er kommet hertil på falske vilkår og som ikke ved, hvad det er de går ind til og som føler sig bondefanget af lyssky typer og bondefangere, siger Rasmus Prehn.

Folketingspolitikeren fastslår, at der skal sættes ekstra ind på området, hvis problemet med det stigende antal bordeller i regionen skal løses.

- Det er ikke rimeligt det her, og derfor skal vi sætte ind med øget politiindsats og højere straffe, fastslår Rasmus Prehn.

Se Rasmus Prehn forholde sig til det stigende antal bordeller øverst i artiklen.

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

PH 150121 Mangler mælk til for tidligt-fødte Still

play Hospital mangler mælk til for tidligt fødte: - Det gør en verden til forskel

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

Til forsiden

Til forsiden