LIGE NU:

Prehn ny kommunalordfører for S

Det nordjyske Folketingsmedlem for Socialdemokraterne Rasmus Prehn skifter sit forskningsordførerskab ud med det noget tungere kommunalordførerskab. Dermed tager han et skridt op i hierarkiet på Christiansborg.

- Jeg er meget glad for dette ordførerskab, situationen i landets kommuner er meget vigtig for mig, fordi kommunerne er helt centrale i forhold til vores velfærdssamfund, siger Rasmus Prehn i en pressemeddelelse.

- Det er afgørende, at kommunerne har den økonomi, der skal til for, at de kan tilbyde borgerne en ordentlig velfærdsservice, men for mig er det også vigtigt, at vi giver kommunerne nogle nye muligheder, som eksempelvis at tilbyde borgerne tilkøbsydelser, fortsætter han.

Rasmus Prehn er ikke tvivl om, hvad der bliver hans første store opgør med regeringen.

- Kommunerne er øjeblikket i en meget usikker situation, hvor regeringen truer med at bryde det løfte de gav under valgkampen og alligevel straffe de kommuner, der har været nødt til at hæve skatten, en straf der vil tvinge mange kommuner ud i alvorlige nedskæringer, eksempelvis i Nordjylland, siger Rasmus Prehn.