LIGE NU:

Prehn vil forhindre løsladelse af misbrugssigtede

Folketingsmedlem Rasmus Prehn vil gøre det umuligt for misbrugsmistænkte som den 80-årige fra oldefarsagen at blive løsladt inden sagen kommer for retten.

Siden december 2011 har den såkaldte oldefarsag om groft misbrug af 10 børn i Vendsyssel stået på. Til efteråret forventes sagen at komme for retten.

Den hovedmistænkte, en 80-årig, der er oldefar til et af de forurettede børn, sad varetægtsfængslet i ni måneder, men blev i september 2012 løsladt.

Siden da har han blot kunnet vente på at retssagen begynder, og i mellemtiden har en af de forurettede mødt sin formodede misbruger på gaden. Det kunne TV2/Nord fortælle søndag.

Det skal efter denne sag ikke kunne lade sig gøre igen. Det skriver Nordjyske Stiftstidende, der har talt med folketingsmedlem Rasmus Prehn (S).

- Jeg så gerne, at man havde en ordning, når det er den her type sager, og når der er tale om en tidligere dømt, hvor der er nogle skærpende omstændigheder. Så skal der være nultolerance, og der er ikke noget med løsladelse eller prøveløsladelse eller noget som helst, siger Rasmus Prehn til Nordjyske Stiftstidende.