Foto: TV2/Nord

Prehns partifæller: Det er uanstændigt

To nordjyske socialdemokratiske folketingsmedlemmer kritiserer nu, at partifællen Rasmus Prehn ikke vil komme seks familier fra Vestbjerg til undsætning. De har på tiende år usælgelige huse, fordi de bor på statens linjeføring for den tredje Limfjordsforbindelse.

"Helt uanstændigt" at socialdemokraternes trafikordfører Rasmus Prehn i tv-interview på TV2/NORD ikke giver nogen form for vished, lyder det i dag fra to af hans partifæller. På onsdag besøger de transportministen for at få skub i sagen.

Familien Grøn er blot én ud af seks familier fra Hvorupgård ved Vestbjerg, der bor lige oven på statens linjeføring for den tredje Limfjordsforbindelse. Derfor er deres huse usælgelige.

-Jeg er skuffet over, at Rasmus Prehn som trafikordfører og nordjysk folketingsmedlem ikke kommer med mere støtte og viser, at han også kæmper for at finde en løsning. På tiende år ved vi ikke, om der kommer en Limfjordsforbindelse, hvor vores hus er placeret, og vi er derfor stavnsbundet. Jeg mener ikke, at han lever op til sit hverv, fortæller Bent Grøn, der bor på Skelvej i Vestbjerg.

Linjeføringen blev lagt i 2003, men problemet er, at den ikke er endelig. Derfor ønsker familierne, at staten overtager deres jord.

Men i går var socialdemokraterne trafikordfører Rasmus Prehn gæst i TV2NORDS studie, og han kom ikke med de mest lovende udmeldinger.

-Jeg mener ikke, at staten har råd til at købe familiernes ejendomme. Og jeg vil ikke love noget, der er urealistisk, lød det fra Rasmus Prehn i nyhedsudsendelsen 19.30.

Rasmus Prehns partifæller Orla Hav og Bjarne Laustsen - er dog uenige. Familierne skal have mere støtte fra de lokale folketingspolitikere og mærke, at der kæmpes hårdt for en hurtigere afklaring.

-Det er uanstændigt, at de ikke snart får en afklaring. Rasmus Prehn bør tage sig sammen, og også presse på, så vi kan komme videre med den tredje Limfjordsforbindelse, lyder det fra Bjarne Laustsen. Og Orla Hav supplerer:

- Skulle jeg have været interviewet, havde jeg klart givet udtryk for mere støtte og opbakning. Staten bør principgodkende den linjeføring som et samlet Nordjylland peger på, og vi bør give mulighed for at opkøbe ejendommene.

Begge politikere mødes derfor på onsdag med transportministeren for at presse på for løsninger.

De seks nordjyske familier kæmper også selv for at gøre opmærksom på deres situation. Derfor tager de til København og besøger Transportudvalget, hvor de selv vil prøve at overbevise ministeren om, at der skal ske noget nu.