SENESTE NYT:

Presset på borgmester stiger

I går fyrede kommunen tre topchefer som konsekvens af massive problemer i kommunen. Men borgmesteren burde også selv tage konsekvenser af skandalen, mener flere af hendes byrådskolleger.

Rikke Karlsson (DF) er indtil videre det eneste byrådsmedlem, der har opfordret borgmesteren til at gå. Men nu får hun delvis opbakning.

- Hvis jeg var borgmester, var jeg i hvert fald ikke i tvivl om hvad jeg ville gøre, siger Henrik Christensen (Soc.dem.) uden at han vil uddybe det.

Hvis borgmesteren ikke går af, så burde hun i hvert fald i en periode droppe den krævende post som formand for social- og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening. Det mener flere af byrådskollegerne.

- Det er ikke særligt godt at man har en formand for KLs socialområde, der skal rådgive 98 kommuner, når hun har så meget rod i sit eget køkken, siger løsgængeren Mogens Schou Andersen.

Henrik Christensen er enig.

- At være borgmesteren i Rebild Kommune er mere end et fuldtidsjob lige nu. Der er så meget der skal ryddes op i her, så det er vigtig at borgmesteren bruger al sin energi på det.

Men borgmesteren mener hun har tid til det hele.

- Jeg kan sagtens tilrettelægge det sådan at jeg tager de ting, der er værd at prioritere og så få nogen til at hjælpe mig med nogen andre opgaver, siger borgmesteren og tilføjer at hun har meldt afbud til møder i KL.

TV2/Nord har i dag talt med flere byrådskolleger fra Rebild, der mener at borgmesteren bør gå af. Men indtil videre er det kun Rikke Karlsson der siger det højt. Anny Winther (V) afviser stadig.

- Jeg synes det er en absolut underlig holdning, at hver gang der er et problem, så skulle man stikker halen mellem benene og løbe sin vej. Hvis der er et problem er det jo netop meningen at man skal løse det, siger borgmesteren.

Anny Winther har endnu ikke taget stilling til om hun genopstiller til næste kommunalvalg.

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Til forsiden

Til forsiden