LIGE NU:

Prinsesserne på valsen!

Vendsyssel Teaters hidtil største publikumssucces "Prinsesserne" genopsættes fra på fredag for udsolgte huse frem til 15 marts på Vendsyssel Teater.

Vendsyssel Teater arbejder samtidig for at få forestillingen gen- genopsat i Vendsyssel til august-september.

Inden da sender Vendsyssel Teater "Prinsesserne" på turné på nogle af Danmarks største scener.

Prinsesserne turnerer således fra den 28 marts og frem til slutningen af maj på Gladsaxe Ny Teater, Odense Teater og på Svalegangen i Aarhus. Og forestillingerne er nærmest revet væk.

- Når turnéen er afsluttet med genvisningen i Vendsyssel vil henved 19.000 mennesker have set forestillingen. Det er flot af et egnsteater at kunne levere en så eftertragtet teateroplevelse. Det er vi naturligvis glade for. Og det giver skuespillerne et kick at vide - det har vi allerede kunnet mærke ved prøverne i de seneste par uger, siger PR og udviklingschef Thomas Østergaard i en pressemddelelse.

- Vi mener i al beskedenhed, at Anne Marie Løns roman ikke kun rammer os Vendelboer, men har et fantastisk dramatisk og vedkommende menneskeligt snit, der handler om den nære fortid, vores historiske aner, menneskelige motiver og miljøets betydning, som fortjener opmærksomhed, siger instruktør og teaterdirektør Peter Schrøder.

Prinsesserne er en fortælling om stolthed, forvaltningen af nedarvet gods og misforstået feminisme i et univers af kontrol og kaos. Men også om, hvordan seksualitet kan bruges som et middel til at opnå egne mål. De to søstre udvikler sig som hinandens modpoler. Valborg bliver rå, kalkuleret fornuft, som ikke tager hensyn til følelsesmæssige behov. Og Violet opsluges af sine kaotiske følelser, til hun balancerer på randen af sindssyge.