Pris for miljø-opgave til Løgstør Skole

2. og 5. klasserne på Løgstør Skole har deltaget i en miljøkonkurrence, Dåserydderen, og vundet flere præmier.

Eleverne fra 2.årgang på Løgstør Skole har for nyligt vundet en miljøkonkurrence, som Dansk Retursystem har sat i værk. Konkurrencen hedder Dåserydderen, og går ud på, at børnene skal samle dåser op i naturen, og lære at genbruge dem. 2. klasserne skulle desuden bygge en skulptur af dåserne.

Løgstør Skole vandt første- og andenpladsen for 2. klasserne i Region Nordjylland. Skolens 5. klasse vandt desuden tredjepladsen i konkurrencen for deres aldersklasse.

- Det er for at naturen ikke bliver grim, for så kan planterne ikke kan vokse, fordi der kommer gift ud i naturen. Og det kan træerne og alt det der ikke holde til, siger Esben Lykke Cavling Mærsk, der er elev i 2.b på Løgstør Skole.

Skolen tre 2. klasser deltog i konkurrencen sammen med 149 andre folkeskole-klasser.

- Vi gerne ville sætte fokus på genbrug, og gøre børnene opmærksomme på, at man ikke bare smider affald i naturen, siger Louise Hyllested, der er lærer i 2.a.

Eleverne har vundet pengepræmier, som skal gå til klassekassen. Men eleverne har fået mere end penge ud af konkurrencen. De er blevet mere miljøbevidste, og er ikke bange for at lære fra sig.

- Der er i hvert fald mange af dem, der kommer og siger, at nu samlede de lige noget op på vej hjem fra skole. De siger også til mor og far, at de ikke skal smide affald ud af vinduet i bilen, slutter Louise Hyllested.