LIGE NU:

Prisvindere til Ordkraft

Litteraturfestivalen i Nordkraft har to prisvindere på programmet til april.

Litteraturfestivalen Ordkraft kan fejre et lille jubilæum, når forfattere og læselystne samles i Aalborg 9.-11. april. Det er nemlig femte gang, ordet, sproget og litteraturen er i centrum i Nordkraft, og i år er der to prisvindere på programmet.

En af de forfattere, der besøger festivalen er krimiforfatteren Sara Blædel, der netop har modtaget boghandlernes pris "De gyldne laurbær".

- Vi har arbejdet hårdt på at få Sara Blædel til Aalborg. Der er rift om hende og hun er travlt optaget, men heldigvis var der lige akkurat plads i kalenderen til, at hun kan komme til Ordkraft, hvad vi er meget glade for. Det betyder meget for os som en forholdsvis ny kulturevent, at vi hele tiden kan præsentere de varmeste navne, siger Ordkrafts projektleder, Ove Hesselbjerg.

En anden prisvinder, der gæster Ordkraft er Jens Andersen, som har modtaget Politikens Litteraturpris 2014 - en pris, som Politikens læsere har tildelt han for hans biografi "Denne dag, et liv" om den svenske børnebogsforfatter Astrid Lindgren.

Desuden kan Ordkraft byde på to forfattere, som er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris. Det drejer sig om den unge grønlandske forfatter Niviaq Korneliussen, som er indstillet for sin roman "Homo sapienne" og Helle Helle, som er indstillet for sin seneste roman "Hvis det er".