Privat vuggestue skal redde landsby

I Aarestrup åbner den ene private børneinstitution efter den anden. Løsningen på landsbydøden er nemlig at beholde børnene i lokalområdet.

Nu kan børnene i Aarestrup blive i landsbyen fra de bliver født til de skal i 9. klasse. Landsbyen bakker op om den nye vuggestue. Der åbnede i dag.

Den private vuggestue Bifrost er opstået, fordi børnene ikke kan blive passet i landsbyen. Det kan Rebild Kommune nemlig ikke garantere.

- Jeg synes ikke de tænker ret meget på at vi også skal have nogle tilbud herude. Vi skal bare køre med vores børn, hvis de skal passes, siger Jeanette Lund, der er initiativtager til vuggestuen.

Borgmesteren i Rebild Kommune erkender, at der kan være problemer med at rekruttere dagplejere i lokalområderne - også i Rebild Kommune-

Trods kommunens manglende evne til at passe børnene lokalt, fik borgmesteren i dag lov til at åbne den nye vuggestue. En privat vuggestue med plads til 15 børn. I øjeblikket er der 7 indskrevet.

- Jeg synes det er godt med det private initiativ og det understøtter bare det jeg synes er godt, nemlig at forældrene frit kan vælge på alle hylder, siger Anny Winther (Venstre)

Anny