LIGE NU:

Privathospitaler skal betale erstatninger

Et politisk flertal vil pålægge privathospitaler erstatningsansvar, for komplikationer efter operationer, som skal efterbehandles i offentligt regi.

Det skal være slut med, at både patient og regning havner på det offentliges bord, når der opstår fejl og komplikationer under en operation på et privathospital. Det mener et politisk flertal på Christiansborg, som er parat til at pålægge privathospitalerne et erstatningsansvar, hvis en patient må efterbehandles i offentligt regi, skriver Nordjyske og Fyens Stiftstidende.

- Hvis der opstår fejl på et privathospital i dag, er det den pågældende region, patienten kommer fra, som er forpligtet til at godtgøre erstatningen. Det er absurd, især fordi hospitalerne skulle forestille at konkurrere. Det svarer jo til at lade Aldi betale for de fejl, som Netto begår, siger SF's sundhedsordfører Karl Bornhøft, som er ved at forberede et beslutningsforslag om skærpede krav til privathospitaler.

Blandt andet at de bør pålægges et erstatningsansvar, eksempelvis ved at indbetale til en forsikring, en fælles fond eller noget tredje.

Både Enhedslisten, Socialdemokraterne og De Radikale bakker op om idéen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K). Men formanden for Sammenslutningen af Privathospitaler (SPPD) Nis Alstrup er villig til at diskutere erstatningsansvar.

- Det er en rigtig god idé, men så skal politikerne også bare betale os for det, nøjagtig som det offentlige bliver, siger han med henvisning til, at det offentlige bliver honoreret for alle de komplikationer, som opstår efter at patienten er sendt hjem.
/ritzau/