LIGE NU:

Problemer med vandet i Vejgaard

I flere år har borgere i Vejgaard levet med et ekstremt lavt vandtryk i hanerne. Nu kræver borgerne, at det lokale vandværk gør noget ved problemet.

Familien Nørgaard er en af de familier i Vejgaard, der hver dag kæmper med et lavt vandtryk. De købte hus på Krøyersvej for 10 måneder siden.

- Det er frygteligt. Vi var så glade, da vi købte huset og skulle flytte ind som familie. Men nu sidder vi med irritation og frustration, siger Dan Nørgaard.

Det er især i morgentimerne og om eftermiddagen, at der er problemer med vandtrykket. På en normal dag kan der være problemer i op til ni timer.

- Vi planlægger, hvornår vi går i bad. Hvis vi skal nogen om morgenen, går vi i bad aftenen før, og hvis børnene skal i bad om eftermiddagen, så koger vi vand, siger Dan Nørgaard.

Ved Vejgaard Vandværk erkender man at problemet har stået på i flere år især i de områder, hvor husene ligger højt.

- Vi gik straks i gang med at se på vandtrykket, da familien klagede til os. Vi har også haft en medarbejder ude, men årsagen har været svær at finde, forklarer driftsleder Michael Reedzt.

Både familien Nørgaard og naboer i området fortæller, at vandværket har været forbi for at måle tryk tilbage i foråret. Men derefter er ingenting sket.

På vandværkets hjemmeside står der nu, at de er i gang med at se på ventiler og rør i området, så vandet stabiliseres omkring nytår.

- Jeg skal jo være optimistisk, men det er et stort arbejde, lyder det fra driftsleder Michael Reedzt.

I mellemtiden kan familien Nørgaard bare sætte sig tilbage og vente.

- Det er frustrerende, det er ude af vores hænder, vi kan bare vente og vente, siger Dan Nørgaard.

Michael Reedzt får tilbuddet om at bo hos familien i et par dage for at opleve problemet tæt på. Men det takker han nej tak til.

- Jeg arbejder ihærdigt og gør alt, hvad jeg kan, for at løse problemet, siger driftslederen.