LIGE NU:

Produktivitet på Sygehus Himmerland er 4. dårligst i landet

Også Aalborg Sygehus og Sygehus Vendsyssel er på top 20 listen over landets lavest producerende sygehuse. Det viser nye tal fra Sundhedsministeriet.

Det ser umiddelbart ikke godt ud for Sygehus Himmerland. Sygehusets tre afdelinger i Hobro, Farsø og Terndrup er nemlig havnet på listen over de mindst produktive hospitaler i landet. Sygehuset afviger fra landsgennemsnittet med hele 20 procent. Og de tal har været særdeles skuffende for personalet.

- Vi synes jo alle sammen, at vi har en travl hverdag, hvor vi yder, hvad vi kan, hvis ikke mere. Og så skulle det stadig være så dårligt, siger sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant, Lene Valsted.

Sygehuset har dog gode grunde til, at det kan være svært at følge med de store sygehuse, som for eksempel Vejle Sygehus, der er landets mest produktive.

- Det, der er vores udfordring, er, at vores aktiviteter er placeret på tre matrikler. Det giver i sig selv en høj omkostningsstruktur, siger Christen Lyhne, direktør for Sygehus Himmerland.

Men der er alligevel målt fremgang, understreger han. Sygehus Himmerland er samtidig et af de sygehuse, der har den største procentvise fremgang i produktivitet. Fra 2004 - 2005 steg produktiviteten med 3,9 procent. Landsgennemsnittet er på blot 1,8 procent. Sygehuset er altså blandt de ringeste til at producere, men er en af de bedste til at forbedre sig, og det er direktøren godt tilfreds med:

- Det er særdeles godt gået, og det er udtryk for, at vores medarbejdere løber stærkere, siger Christen Lyhne.

Regionen er klar med en ny sygehusstruktur, og Regionsrådsformanden tager tallene som en motivationsfaktor for at gøre tingene endnu bedre.

- Det der skal til er, at vi får nogle nye metoder, nogle nye arbejdsgange, og så at vi får rekrutteret noget personale. For noget at det produktivitet vi hænger bagud med, skyldes bestemt også, at vi ikke har det fagpersonale, som vi mangler. Så der er flere ting, vi skal sætte ind over for lige nu og her, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Se historien i vores udsendelse 19.30.