Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Professor: Godt for regionen at støtte golfturnering

Det kan være en god investering, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune støtter, når europaturen i golf lægger vejen forbi Himmerland næste sommer, mener professor ved Aalborg Universitet.

De offentlige støttekroner kan være godt givet ud, når europaturen i golf rammer Himmerland Golf & Spa Resort i 2014.

Aalborg Kommune og Region Nordjylland støtter samlet med knapt 14 millioner kroner.

- Hvis man tænker på, hvor dyr en tv-reklame er, så tyder det på, at pengene er godt givet ud. Man kommer ud til en lang række internationale medier - og man får dermed en stor eksponering, forklarer Anne Lorentzen, der er professor med særlige opgaver ved Aalborg Universitet.

I Himmerland regner man med at få cirka 30.000 besøgende til turneringen - samtidig vil 360 millioner tv-seere kigge med verden over. Regionsrådsformand Ulla Astman regner da også stærkt med at få noget ud af støttekronerne til golfturneringen.

- Det her kan skabe en ny form for turisme i Nordjylland. Vi er normalt kendt for sol og strand, men vi ved, at golfturister ofte lægger mange penge - og med sådan en stor turnering er der helt sikkert mulighed for, at vi får flere af den slags turister i regionen.

Golfturneingen er den største sportsbegivenhed i Danmark i 2014. Samtidig er det allerede planlagt, at europaturen vender tilbage til Himmerland i både 2015 og 2016.