Professor: Kaos får regeringen til at bryde ind

Der er frygt hos de 5000 nordjyske lærere, der er varslet til et lockout 1. april. En arbejdsmarkedsekspert fra Aalborg Universitet spår dog en kort konflikt.

Forårsstemning blandt eleverne på legepladsen på Pandrup Skole i dag. Men hos skolens lærere er der bekymring. Om fire uger kan lærerne blive tvunget væk fra undervisningen.

-Jeg tænker kaos. Og så tænker jeg på børnene, for hvad skal der ske med dem i den periode, vi ikke må undervise , siger Tina Magnussen, der er lærer på Pandrup Skole.

Der er et sammenbrud i overenskomstforhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening og lærerne. Der kan ikke opnås enighed om lærernes arbejdstider, og derfor har Kommunernes Landsforening varslet et lockout fra 1. april.

-Det er frygteligt, for det er børnene, det går ud over, fortælle lærer på Pandrup Skole Brit Ziwes.

Nu melder Danmarks Lærerforening ud, at lærernes strejkekasse indeholder 1,7 milliarder kroner. Dermed kan de konfliktramte lærere få dækket deres løn i en 10 uger lang konflikt.

-Vi er klar til at tage den konflikt, der måtte komme. Men vi håber den bliver kortvarig, da den store taber er folkeskolens elever, siger formanden for Thy-Mors Lærerkreds i Danmarks Lærerforening, Philip Lehn Brand.

Fra professor og arbejdsmarkedsekspert Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet lyder det dog, at konflikten bliver kort.

-Jeg tror, der vil komme et hurtigt statsindgreb. Regeringen kan ikke tolerere, at et lock out bryder ud og nedbryder så mange funktioner i det danske samfund. Så max en uge, hvor lærerne ikke underviser, så har vi et statsindgreb, siger Henning Jørgensen.

Og det glæder lærerne på Pandrup Skole.

- Vi bliver nødt til at få det her til at fungere. Det er vigtigt for fremtiden både for lærere og elever, siger Brit Ziwes.


Seneste nyt

fra Nordjylland