LIGE NU:

Profil tabt for Aalborg DH

Mens Aalborg DH kæmper mod den truende konkrurs, må klubben nu sige farvel til en af holdets profiler.

Aalborg DH's fremtid hænger lige nu i en tynd tråd. Klubben mangler lige nu i omegnen af 500.000 kroner for at kunne overleve. Bliver klubben reddet på målstregen, bliver næste sæson uden et af landets største talenter i målet.

Aalborg DH's målvogter, Søs Søby, skifter til sommer Aalborg ud med Viborg, og dermed er endnu en spiller fra Aalborg DH's egen talentudvikling tabt for klubben.

- Det er rigtig vemodigt, for jeg har jo været her i mange år, og her er rigtig mange, jeg holder af. Men det er jo ikke bare et tilbud, man siger nej til. Jeg har været gennem hele ungdomssystemet her, de har stået for min udvikling. Det er deres fortjeneste, at jeg er, hvor jeg er i dag. Men det bliver spændende, og det er et stort skridt på vejen mod at blive verdens bedste - det kan de helt sikkert hjælpe mig med, siger den 21-årige Søs Søby i en pressemeddelelse.

- Det er indiskutabelt, at en skadefri Søs Søby er en af de mest interessante unge målvogtere, vi har i dansk damehåndbold. Hun har en god rækkevidde og en veludviklet næse for at placere sig det rigtige sted i forhold til skuddene, samtidig med at hun arbejder aggressivt og angriber skytterne. Søs har vist sit store potentiale i glimt for Aalborg DH, på trods af at hun har måttet spille gennem smerter og uden et kontinuerligt træningsforløb, siger den tidligere landsholdsmålvogter og nuværende sportschef i Viborg HK, Susanne Munk Wilbek, til klubbens hjemmeside.