02:18

Den prostituerede Aalborg-pige "Denice" vil have lov til at komme i en a-kasse, og få ret til dagpenge og sygedagpenge. Foto: Torben Hedemose

1 af 2

Prostituerede på dagpenge

Mange prostituerede - også i Nordjylland - vil gerne være med i en a-kasse og få ret til dagpenge. Men det kan de ikke få lov til som loven er i dag. Nu foreslår en professor i arbejdsmarkedsforhold fra Aalborg Universitet, at der bliver nedsat en kommission, som skal undersøge om det ikke kan lade sig gøre alligevel.

Hun driver sin forretning under dæknavnet "Denice", er 26 år og prostitueret i Aalborg. I lang tid har hun drømt om at blive medlem af en a-kasse med ret til dagpenge og ikke mindst sygedagpenge.

- Det slider rigtig hårdt på mig, hvis jeg har haft en lang dag med mange kunder. Det hænder derfor jeg bliver hjemme, fordi jeg er syg. Så ville det altså være rart med sygedagpenge, siger "Denice" til TV2/NORD.

Helt paradoksalt kan "Denice" ikke komme med en i a-kasse. For selv om det er ikke ulovligt at tjene penge på sex i Danmark, så er prostitution juridisk set ikke et lovligt erhverv. Derfor er hun altså heller ikke omfattet af arbejdsmarkedets regler om for eksempel arbejdsløshedsunderstøttelse.

- Jeg vil foreslå, at der bliver nedsat en kommission, hvor man ser på hvordan de prostituerede kan indpasses i a-kassesystemet og i den danske arbejdsmarkedsmodel, siger Flemming Ibsen, der er professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

MØD DEN PROSTITUEREDE "DENICE" i TV2/NORD MANDAG KL. 19.30

De Konservative har for nyligt foreslået at lovliggøre prostitution så glædespiger får samme rettigheder som alle andre på arbejdsmarkedet. Venstre og Socialdemokraterne er imod forslaget.

I en Megafonmåling for Politiken og TV 2 vil 56 pct. af danskerne også have sidestillet prostitution med andre erhverv.